Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Kennissessie Platform 2050-BMI Group 2 en 3 november te Heusenstamm Duitsland

Nieuws - 02 december 2022

Woensdag 2 en donderdag 3 november j.l. bezocht Platform 2050 met haar verduurzamingspartners en hun relaties het test- en kenniscentrum van de BMI Group te Heusenstamm te Duitsland.

Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Daarnaast delen wij graag onze kennis van verduurzaming door middel van kennissessies. Om met elkaar en van elkaar te leren hoe we het beste om kunnen gaan met de snelle veranderingen van het traditionele bouwproces.

BMI Group is een toonaangevend producent van producten voor platte daken met de nadruk op duurzaamheid. BMI Group is een van de grootste dakpannenproducenten ter wereld, die alle onderdelen om tot een esthetisch en perfect weerbestendig hellend dak te komen, zelf ontwikkelt en produceert. In hun testcentrum worden duurzame daksystemen onderzocht om onder andere de impact van klimaatverandering in de toekomst (beter) te kunnen weerstaan.

Het inhoudelijke programma werd verzorgd door Platform 2050 in samenwerking met BMI Group. Speciaal voor deze kennissessie heeft Léon van Geest, directeur “Rotterdamse Dakendagen”, een inspirerende visie over multifunctioneel dakengebruik gepresenteerd.

Tevens hebben wij kunnen luisteren naar een presentatie van ing. J. W. Smit sr. Projectmanager Nieuwbouw en Ontwikkeling bij Syntrus Achmea Real Estate en Finance, over verduurzaming en de toepassing van een retentiedak (waterbuffering op daken) die toegepast is in het project Lorentz in Leiden.

Vele specialisten zijn gehoord tijdens het bezoek aan het test- en kenniscentrum van BMI Group. Kortom een leerzame en waardevolle kennissessie.