Wij maken woningen energiezuinig

Wij gaan de uitdaging aan!

Met Platform2050 kunt u in 5 eenvoudige stappen uw woningbezit kosten efficiënt verduurzamen. Via een gestructureerd stappenplan wat start met een quick-scan maken wij snel verschillende scenario’s inzichtelijk om het woning bezit te verduurzamen.

Initiatiefnemers

Platform2050 is een initiatief van meerdere gespecialiseerde vastgoed onderhoudsbedrijven, met als doel om de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen. In het platform hebben een selectie toonaangevende ondernemingen hun krachten gebundeld om de aanpak aan de voorkant te organiseren en verduurzaming van de tekentafel naar de praktijk te brengen.

Wij bieden een gestructureerd stappenplan met een projectmatige aanpak voor het verduurzamen van de woningvoorraad. Met logische oplossingen, kosten efficiënt en gebaseerd op jarenlange ervaring.

Hoe gaan we dat doen?

Met behulp van een landelijk netwerk van aangesloten leden en fabrikanten kunnen wij kosten efficiënte renovatie pakketten aanbieden. Deze renovatie pakketten worden uitgevoerd door gecertificeerde partners.

We staan voor een enorme uitdaging

In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Dat gaat wijk voor wijk. De gemeentes weten in 2021 welke wijk wanneer aan de beurt is. Het is de bedoeling dat de investering in verduurzaming betaald kan worden uit de opbrengst van een lagere energierekening.

1,5 miljoen woningen zijn 150.000 woningen per jaar, 750 woningen per dag (uitgaande van 40 werkweken). De hoeveelheid woning vraagt om een efficiënte aanpak zodat het aantal woningen gehaald kan worden.

Werken bij Platform 2050

Quickscan adviseur
EPA adviseur bij PLATFORM 2050
Meer info

Team Platform 2050

Bart Wansink
Bart Wansink
Founder
Email
Roland van der Hoek
Roland van der Hoek
Commercieel manager
Email
René Volk
René Volk
relatie manager
Email
Marije Kraamer
Marije Kraamer
Management Assistente
Email