Wij maken woningen energiezuinig

Hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen: Per 2026 verplicht bij vervanging CV

Nieuws - 17 mei 2022

Vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen, kondigt het kabinet dinsdag aan. Dat betekent dat mensen verplicht worden om zo'n pomp te installeren als hun cv-ketel aan vervanging toe is. Voor woningen die niet geschikt zijn, is een elektrische warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet ook een optie. (Bron: nu.nl-17-05-2022)

Met de maatregel wil het kabinet de transitie naar duurzame energie versnellen. "De urgentie is groot en het tempo moet omhoog. Ook voor ieders portemonnee is het beter als we minder aardgas gebruiken", zegt minister Hugo de Jonge (Wonen). "Samen met installateurs en leveranciers wil het kabinet een omslag maken."

Dit is precies waarom Platform2050 destijds is opgericht. Bent u actief in de wereld van woningvoorraden en woningcorporaties of heeft u een gebouw in bezit en heeft u te maken met dergelijke vraagstukken? Lees over ons en stel vrijblijvend uw vragen. De energietransitie goed aanvliegen is vooral een kwestie van goed samenwerken. Wij helpen u graag verder.

Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met planmatige verduurzaming van hun woningvoorraad door toepassing van slimme en beproefde oplossingen. Hybride warmtepompen zijn daar een mooi voorbeeld van. Resultaat: "Een gegarandeerde besparing op de energierekening voor de bewoner.”

Bart Wansink, oprichter Platform2050

Lees hier het gehele artikel op nu.nl
Of neem contact op met Platform2050 voor uitgebreide informatie omtrent hybride warmtepompen.