Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Specialist modulaire installatieoplossingen Preworxs sluit zich aan bij platform 2050

Nieuws - 22 april 2021

Recentelijk ondertekenden Mark-Jan Koldijk, directeur-eigenaar van Preworxs, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Preworxs leverancier wordt van Platform 2050. Preworxs is specialist in het maken van modulaire installatieoplossingen. Door deze samenwerking kan Platform 2050 slimme energiemodules leveren voor de renovatie markt.

Bart Wansink die ruime ervaring heeft met energieconcepten in de nieuwbouw en bestaande bouw ziet veel kansen in krachtenbundeling om aan de energietransitie tegemoet te komen en deze te versnellen. De uitdaging is enorm, want richting 2050 moeten 2,1 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Ook directeur-eigenaar Mark-Jan Koldijk van Preworxs is enthousiast over de synergie:

“Wij leveren een nieuwe generatie energiemodules voor zowel utiliteit als woningbouw. Zowel standaardoplossingen als maatwerk. Met onze modulaire installatieoplossingen kunnen we een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Platform 2050.”

Mark-Jan Koldijk

Slimme oplossingen voor corporaties en beleggers
“Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Professioneel voor elkaar, met een gegarandeerde besparing op de energierekening”, aldus Bart Wansink. Met haar deelname aan Platform 2050 helpt Preworxs mee met de oplossing voor woningbouw- of woningrenovatie projecten. Mark-Jan Koldijk: “Wij geloven in innovatieve oplossingen en willen een toonaangevende speler worden op het gebied van energiemodules. Zowel wat betreft de bestaande woningvoorraad, als wat betreft nieuw te ontwikkelen woningen. Ook geloven we heilig in krachtenbundelingen zoals Platform 2050. Want daarmee kun je slim inspelen op de overheidsopgaves en kunnen woningen kostenefficiënt voorzien worden van modulaire installatieconcepten.”

Versneld verduurzamen
Platform 2050 is hèt podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. De deelnemers bundelen hun krachten om de aanpak aan de voorkant te organiseren en in de praktijk brengen. Door de gezamenlijke aanpak kunnen, volgens Wansink, deelnemers kosten besparen op sales en marketing. En kan er eenvoudig gebruik gemaakt worden van een QuickScan met een stappenplan om woningen efficiënt te verduurzamen. Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van een landelijk netwerk van experts op gebied van isolatie, ventilatie en duurzame energieoplossingen waar Platform 2050 samenwerkingsovereenkomsten mee afsluit om door middel van inkoopbundeling kostprijsvoordelen te behalen.

Mark-Jan Koldijk, directeur-eigenaar van Preworxs, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050
Mark-Jan Koldijk, directeur-eigenaar van Preworxs, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050