Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Solar Concept sluit zich aan bij platform 2050

Nieuws - 17 december 2021

Het aantal partijen dat zich aansluit bij Platform 2050 neemt gestaag toe. Zo tekenden Recent Twan Geurts van Kessel, directeur-eigenaar van Solar Concept, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Solar Concept leverancier wordt van Platform 2050. Door deze samenwerking kan Platform 2050 nu ook zonne-energie installaties aanbieden aan vastgoedbeleggers en woningbouwcoöperaties. En krijgt het streven de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen, weer een extra ‘boost’.

‘Altijd voor de +, dat = Solar Concept! De plus van Solar Concept staat niet alleen voor de perfecte formule. Voortdurend een stapje extra blijven zetten, altijd gaan voor de beste oplossing!’

Twan Geurts van Kessel, directeur-eigenaar van Solar Concept

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en beleggers met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Met een grote groep deelnemende onderhoudsbedrijven kunnen wij het verschil maken.”

Bart Wansink, Platform 2050

Bart Wansink, die ruime ervaring heeft met warmtepompen en zonne-energie installaties in de nieuwbouw en bestaande bouw, ziet veel kansen in de krachtenbundeling met Solar Concept om aan de enorme uitdaging van de energietransitie tegemoet te komen en deze te versnellen. In 2050 moeten 2,1 miljoen woningen verduurzaamd zijn.

Zonne-energie oplossingen voor corporaties en beleggers

Met haar deelname aan Platform 2050 biedt Solar Concept het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen en helpt het Platform 2050 met haar zonne-energie oplossingen voor woningbouw- en woningrenovatieprojecten. Twan Geurts van Kessel: ‘Wij geloven, net als Platform 2050, in samenwerken en willen graag onze bijdrage leveren om woningbezitters en bedrijven verder te helpen verduurzamen. Dit geldt zowel voor de bestaande woningvoorraad, als voor de nieuw te ontwikkelen woningen. In samenwerking met de overheid kunnen we Nederland duurzaam maken en nog veel meer woningen voorzien van zonnepanelen.”

Versneld verduurzamen

Platform 2050 is hét podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. De deelnemers bundelen hun krachten om de aanpak aan de voorkant te stroomlijnen zodat het direct perfect in praktijk gebracht kan worden. Door de gezamenlijke aanpak kunnen, volgens Bart Wansink, alle deelnemers kosten besparen op verkoop en marketing. Daarnaast kan er eenvoudig gebruik gemaakt worden van een QuickScan met een stappenplan om woningen efficiënt te verduurzamen.

Ook kunnen deelnemers gebruik maken van een landelijk netwerk van experts op het gebied van isolatie, ventilatie, (hybride) warmtepompen en zonnepanelen waar Platform 2050 samenwerkingsovereenkomsten mee heeft. Zo kunnen er door diverse samenwerkingen, flinke prijsvoordelen behaald worden. Een win-win situatie voor iedereen dus!