Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Fihuma Isolatie sluit zich aan bij Platform 2050

Nieuws - 18 januari 2022

Steeds meer partijen sluiten zich aan bij Platform 2050, hèt podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven die zich samen inzetten om de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen. Recent ondertekenden Eric Nijemanting, directeur-eigenaar van Fihuma Groep, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Fihuma Isolatie leverancier wordt van Platform 2050. Door deze samenwerking kan Platform 2050 gerichte isolatie oplossingen aanbieden aan vastgoedbeleggers en woningbouwcoöperaties.

“Fihuma Isolatie biedt energetische oplossingen aan voor het hoogwaardig isoleren van de totale thermische schil van woningen. Dit betreft dakisolatie aan de binnenzijde, spouwmuurisolatie en bodem- vloerisolatie. De Fihuma Groep BV is sinds 1994 gevestigd aan de Stadionweg in Rotterdam en heeft inmiddels meerdere vestigingen in Nederland, waardoor landelijke dekking wordt geboden.”

Eric Nijemanting, directeur-eigenaar Fihuma Groep

Bart Wansink die ruime ervaring heeft in het verduurzamen van woningbezit en het uitrollen van energieconcepten ziet veel kansen in krachtenbundeling. Wansink: “Woningen dienen eerst een goede schil te hebben, daarna kan de installatie worden aangepast zodat een bewoner minimale energiekosten heeft.”

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en beleggers met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Met een isolatie specialist als Fihuma Isolatie kunnen deelnemers van Platform 2050 woningen kostenefficiënt isoleren.”

Bart Wansink, Platform 2050

Isoleren bij woningbouwcoöperaties en belegger
Met haar deelname aan Platform 2050 biedt Fihuma Isolatie deelnemers en bouwpartners de beste oplossing om alle woningen energieneutraal te maken. Eric Nijemanting: “Wij verzorgen al jarenlang bij meerdere opdrachtgevers woningisolatie. Met deze samenwerking bundelen we onze krachten en kunnen deelnemers van onze gezamenlijke expertise gebruik maken. We hebben veel ervaring en investeren jaarlijks in nieuwe medewerkers en nieuw materieel. Nadat wij een woning hebben geïsoleerd houdt de woning de warmte beter vast, geven de vloer, de muren en het dak minder kou af en is het gelijkmatiger warm in huis. Afgezien van die toename wat betreft het comfort is ook de winst voor het milieu groot. Doordat de verwarming minder vaak aanslaat daalt het gasverbruik en wordt er minder CO2 uitgestoten. Al onze isolatieproducten zijn TNO-getest op werking en isolatiewaarden en hebben een gecontroleerde kwaliteitsverklaring van de ISSO.”

Versneld verduurzamen
Platform 2050 is hèt podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven waaronder Koers Groep, Rendon Onderhoudsgroep, Kloet Onderhoud en Van Lochem Onderhoud. Deze gespecialiseerde partijen werken samen om de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen. Door de gezamenlijke aanpak kunnen, volgens Wansink, deelnemers kosten besparen op inkoop, sales en marketing zodat een woning kosten efficiënt verduurzaamd kan worden. Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van een landelijk netwerk van experts op gebied van isolatie, ventilatie, (hybride) warmtepompen en zonnepanelen waar Platform 2050 samenwerkingsovereenkomsten mee afsluit om door middel van inkoopbundeling kostprijsvoordelen te behalen.