Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Fakro sluit zich aan bij platform 2050

Nieuws - 01 maart 2022

De planmatige verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad krijgt dankzij Platform 2050 steeds meer gestalte. Zo tekenden recent Theo Peters en Bart Peters, directie van Fakro Nederland BV, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Fakro Nederland leverancier wordt van Platform 2050. Door deze samenwerking kan Platform 2050 nu ook daglicht oplossingen voor het dak aanbieden aan vastgoedbeleggers en woningbouwcoöperaties.

“De daglichtoplossingen van Fakro zijn slim, betaalbaar en circulair. Elegant en sfeervol van binnen, robuust van buiten. De jarenlange garantie bewijst dat de producten een lange levensduur hebben. Wij willen ’t mooiste licht van vandaag én morgen creëren. We combineren daarom design, lichtbeleving en comfort binnenshuis met duurzame materialen en productieprocessen.”

Theo Peters, directeur FAKRO Nederland

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en beleggers met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Met de samenwerking met Fakro Nederland kunnen we de hele woningvoorraad voorzien van een totaal oplossing om de klant te ontzorgen.”

Bart Wansink, Platform 2050

Bart Wansink die ruime ervaring heeft in het verduurzamen van woningbezit en het uitrollen van energieconcepten, ziet veel kansen in krachtenbundeling met Fakro. Belangrijk onderdeel van verduurzaming is een goede bouwkundige schil. Daarbij komt vaak dakrenovatie kijken. Door de samenwerking kunnen deelnemers nu ook dakramen leveren en monteren van Fakro Nederland.

Projectmatige vervanging

FAKRO Life Cycle Service (LCS) is dé totaaloplossing voor duurzame, projectmatige vervanging van dakramen. In de eerste plaats is deze oplossing gericht op de verduurzaming van bestaande woningen, maar ze is ook geschikt voor toepassing in nieuwe, duurzame woningen. Theo Peters: “Wij ontzorgen professionals volledig. We nemen de totale regie en verantwoordelijkheid tijdens het proces en zijn het aanspreekpunt. Met een efficiënte, klantvriendelijke en schone werkwijze beperken we bovendien de overlast voor bewoners tot een minimum.”

Hoe duurzaam is Fakro?

In hoeverre producten en materialen herbruikbaar zijn, hangt sterk af van de duurzame ambities van producenten. Fakro wil als innovatieve producent van daglichtoplossingen hierin koploper zijn. Theo Peters: “Fakro gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. En wil met haar dakramen ’t mooiste licht in huis creëren. Vandaag én in de toekomst. Onze dakramen zijn daarom gemaakt van de beste, meest duurzame materialen en zijn bovendien optimaal recyclebaar. Slim sluitwerk, een minimum aan draaiende delen en maatwerkoplossingen beperken bovendien het gebruik van grondstoffen. Bovendien bundelen we alle grondstoffen en materialen overzichtelijk in een materialenpaspoort.”

Versneld verduurzamen

Platform 2050 is een samenwerkingsverband van gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven waaronder Koers Groep, Rendon Onderhoudsgroep, Kloet Onderhoud en Van Lochem Onderhoud. Dankzij deze samenwerking kunnen jaarlijks duizenden woningen versneld worden verduurzaamd. Deelnemers aan Platform 2050 besparen kosten op inkoop, sales en marketing en kunnen zo al een woning in 1 dag van het gas af halen. Daarnaast biedt Platform 2050 totaaloplossingen op het gebied van isolatie, ventilatie, (hybride) warmtepompen en zonnepanelen, waarbij ze de meest innovatieve technieken toepast.