Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Dekker Kozijnprojecten sluit zich aan bij Platform 2050

Nieuws - 21 december 2021

Steeds meer partijen sluiten zich aan bij Platform 2050, hèt podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. Zo tekenden recentelijk Marieke Koorevaar, algemeen directeur en mede-eigenaar van Dekker Kozijnprojecten, en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, de overeenkomst waarmee Dekker Kozijnprojecten leverancier wordt van Platform 2050. Door deze samenwerking kan het platform nu ook een totaalconcept op het gebied van kozijnvervanging aanbieden. En krijgt het streven de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen, weer een extra boost.

“Dekker Kozijnprojecten heeft zich in 40 jaar ontwikkeld tot specialist in grootschalige kozijnprojecten voor bestaand vastgoed. Dat betekent advies, toelevering van het kozijnproduct en bewonersgerichte uitvoering onder verantwoordelijkheid van één partij. Hierdoor heeft onze opdrachtgever tijd en ruimte voor andere zaken!”

Marieke Koorevaar, algemeen directeur Dekker Kozijnprojecten

Bart Wansink, die ruime ervaring heeft met energieconcepten in de nieuwbouw en bestaande bouw, ziet veel kansen in krachtenbundeling om aan de enorme uitdaging van de energietransitie tegemoet te komen en deze te versnellen. Richting 2050 moeten 2,1 miljoen woningen verduurzaamd zijn.

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en beleggers met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Met een grote groep deelnemende onderhoudsbedrijven kunnen wij het verschil maken.”

Bart Wansink, Platform 2050
Algemeen directeur Dekker Kozijnprojecten Marieke Koorevaar
en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050.
Algemeen directeur Dekker Kozijnprojecten Marieke Koorevaar en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050.

Kozijnen voor woningbouwcoöperaties en beleggers

Dekker Kozijnprojecten ondersteunt deelnemers en bouwpartners van Platform 2050 door voor elk project de beste combinatie van product en montage te adviseren en te realiseren. Marieke Koorevaar: “Wij geloven in samenwerken en willen graag onze bijdrage leveren om het woningbezit nog een stukje duurzamer te maken. We werken samen met toonaangevende kozijnfabrieken, zodat we state-of-the-art oplossingen bieden en onze klanten verzekerd zijn van kwalitatief hoogstaande producten. We hebben jarenlange ervaring opgebouwd met onze gespecialiseerde montageteams en timmerlieden. Daarbij ontwikkelden we een werkwijze waarbij projectbeheersing en kwaliteit van het eindproduct de uitgangspunten zijn. Op de bouwplaats richten we ons op een efficiënte uitvoering en tevreden bewoners. Dat kan dankzij een gespecialiseerd team, speciaal ontwikkelde hijsgereedschappen, een realistische planning en duidelijke en zorgvuldige communicatie”.

Versneld verduurzamen

Platform 2050 is hèt podium voor bedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. De deelnemers bundelen hun krachten om de aanpak aan de voorkant te organiseren en in de praktijk brengen. Door de gezamenlijke aanpak kunnen, volgens Bert Wansink, deelnemers kosten besparen op sales en marketing. En kan er eenvoudig gebruik gemaakt worden van een QuickScan met een stappenplan om woningen efficiënt te verduurzamen. Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van een landelijk netwerk van experts op gebied van isolatie, ventilatie, (hybride) warmtepompen en zonnepanelen waar Platform 2050 samenwerkingsovereenkomsten mee afsluit om door middel van inkoopbundeling kostprijsvoordelen te behalen.