Wij maken woningen energiezuinig

PERSBERICHT: Aertgeerts Bouwgroep sluit zich aan bij platform 2050

Nieuws - 22 juni 2022

Woensdag 15 juni jongstleden tekenden Bart Wansink van Platform 2050 en Leon Aertgeerts, algemeen directeur van Aertgeerts Bouwgroep, tijdens het eerste netwerkevent van Platform 2050, een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee sloot Aertgeerts zich officieel aan bij dit platform van gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. Leon Aertgeerts: “Het verduurzamingsvraagstuk speelt op het ogenblik een grote rol bij woningcorporaties, een belangrijke klantgroep van ons. Door onze krachten met andere bedrijven te bundelen onder Platform 2050 kunnen we deze uitdaging efficiënter oppakken.”

“Platform 2050 biedt middelgrote partijen zoals wij de gelegenheid hun krachten te bundelen om op die manier verduurzamingsprojecten gezamenlijk op te pakken. Wij kunnen daarbij slim gebruik maken van elkaars specialisme op het gebied van isolatie, ventilatie en duurzame energieoplossingen."

Leon Aertgeerst, algemeen directeur Aertgeerts Bouwgroep

"Overigens zijn wij ook zelf als bouwbedrijf volop bezig met verduurzamen. Zo gaan we binnenkort helemaal over op elektrische auto’s en zijn we al volop bezig met de uitdaging van emissieloos bouwen. Een item dat de komende jaren in binnensteden steeds belangrijker wordt."

Leon Aertgeerst, algemeen directeur Aertgeerts Bouwgroep

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Professioneel voor elkaar, met een gegarandeerde besparing op de energierekening.”

Bart Wansink, Platform 2050

Bart Wansink die ruime ervaring heeft met energieconcepten in de nieuwbouw en bestaande bouw ziet veel kansen in krachtenbundeling om aan de enorme uitdaging van de energietransitie tegemoet te komen en deze te versnellen. Richting 2050 moeten 2,1 miljoen woningen verduurzaamd zijn.

“Nu is het moment om woningcorporaties en gebouweigenaren te helpen met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Platform 2050 heeft in samenwerking met de betrokken totaalonderhoudsbedrijven een kostenefficiënt renovatiepakket ontwikkeld, het zogenaamde PF-concept. Dit concept geeft betrokken partijen vooraf goed inzicht van de noodzakelijke duurzaamheidsingrepen. En uiteindelijk zullen de woningeigenaren aanzienlijke besparingen op hun energierekening gaan zien.”

Bart Wansink

Versneld verduurzamen

Platform 2050 is hèt podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld verduurzamen. De deelnemers bundelen hun krachten om de aanpak efficiënter te organiseren en in de praktijk te brengen. Door de gezamenlijke aanpak kunnen, volgens Wansink, deelnemers kosten besparen op sales en marketing. En kan er eenvoudig gebruik gemaakt worden van een QuickScan met een stappenplan om woningen efficiënt te verduurzamen. Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van een landelijk netwerk van experts op gebied van isolatie, ventilatie en duurzame energieoplossingen waar het platform samenwerkingsovereenkomsten mee afsluit om door kennis(door)ontwikkeling en door middel van inkoopbundeling voordelen te behalen.