Wij maken woningen energiezuinig

Itho Daalderop tekent overeenkomst met Platform 2050

Nieuws - 20 augustus 2021

Recentelijk heeft Itho Daalderop een overeenkomst afgesloten met Platform 2050 voor het toepassen van warmtepompen, ventilatie- en warm water oplossingen. Door deze samenwerking kan Platform 2050 installatie-oplossingen adviseren aan haar deelnemers.

De woningvoorraad zo efficiënt mogelijk verduurzamen is vanwege de vele facetten, complexe materie. Als Nederlandse fabrikant van het totale binnenklimaat (ventilatie, verwarming, warm tapwater en regeltechniek) heeft Itho Daalderop een breed scala aan oplossingen om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen; of het nu gaat om het maken van labelstappen of NOM.

Bart Wansink van Platform 2050, die ruime ervaring heeft met energieconcepten in de nieuwbouw en bestaande bouw, ziet veel kansen in krachtenbundeling om aan de enorme uitdaging van de energietransitie tegemoet te komen en deze te versnellen. Richting 2030 moeten immers 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn.

“Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Slimme en beproefde oplossingen waarmee corporatiedoelstellingen worden gerealiseerd, met een gegarandeerde besparing op de energierekening voor de bewoner.”

Wansink

Slimme innovatieve technieken voor corporaties en beleggers

Door gebruik te maken van slimme, innovatieve technieken en hoogwaardig duurzaam materiaal, gaan comfort, gezondheid, duurzaamheid én betaalbaarheid hand-in-hand. Afhankelijk van het ambitieniveau, budget en wensen qua comfort en gezondheid voor de bewoners, kan Platform 2050 met oplossingen van Itho Daalderop altijd de ideale verduurzamingsoplossing realiseren.

Over Platform 2050

Platform 2050 is een podium voor gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven, die samen de Nederlandse woningvoorraad versneld willen verduurzamen. De deelnemers bundelen hun krachten om de aanpak aan de voorkant te organiseren en in de praktijk te brengen. Door de gezamenlijke aanpak kunnen deelnemers kosten besparen op sales en marketing. Er kan eenvoudig gebruik gemaakt worden van een QuickScan met een stappenplan om woningen efficiënt te verduurzamen. Daarnaast kunnen deelnemers gebruikmaken van een landelijk netwerk van experts op gebied van isolatie, ventilatie en duurzame energieoplossingen waar Platform 2050 samenwerkings-overeenkomsten mee afsluit om door middel van inkoopbundeling kostprijsvoordelen te behalen.