Wij maken woningen energiezuinig

Fihuma Isolatie

Fihuma Isolatie biedt energetische oplossingen aan voor het hoogwaardig isoleren van de totale thermische schil van woningen. Dit betreft dakisolatie aan de binnenzijde, spouwmuurisolatie en bodemisolatie. Maar ook het aanbrengen/verwijderen van ballastgrind, bodemafsluiting, daksloopwerkzaamheden en vastgoedonderhoud.

Fihuma is fabrikant/leverancier van diverse isolatieproducten voor zowel dak-, spouw- als bodemisolatietoepassingen. Onze producten hebben de ISSO-kwaliteitsverklaring, zijn TNO-getest en wij bieden 15 jaar garantie!


Onze isolatieproducten:

  • Fihuma Powerline isolatieplaten
  • Fihuma Hurefoam spouwmuurisolatieschuim
  • Fihuma trio-s-bodemisolatiechips

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Met goede dakisolatie wordt er jaarlijks op stookkosten bespaard en woont men comfortabeler. Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu. De woning verliest minder warmte zodat er minder gestookt hoeft te worden. Dat scheelt gas en CO2-uitstoot.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie
Een woning voorzien van dakisolatie
Een woning voorzien van dakisolatie

Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze kan opgevuld worden met isolatiemateriaal, hetgeen zorgt voor energiebesparing. De woning houdt de warmte beter vast, de muren geven minder kou af en het is gelijkmatiger warm in huis. Ook de winst voor het milieu is groot; doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt het gasverbruik en wordt minder CO2 uitgestoten.

Bodemisolatie

De meeste woningen hebben een kruipruimte onder de beganegrondvloer, met ventilatie om de vloer droog te houden. Vanuit de woonkamer lekt er veel warmte weg naar de kruipruimte, en de vloer voelt daardoor koud aan. Bodemisolatie wil zeggen dat er een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht. Hierdoor is er minder warmteverlies.

Een van onze producten is het Fihuma Hurefoam Spouwmuurisolatieschuim, welke wij zelf produceren en waarmee een optimale vulling en isolatie gewaarborgd is.
Een van onze producten is het Fihuma Hurefoam Spouwmuurisolatieschuim, welke wij zelf produceren en waarmee een optimale vulling en isolatie gewaarborgd is.
De Fihuma-teams zijn gespecialiseerd in het aanbrengen en verwijderen van dakgrind.
De Fihuma-teams zijn gespecialiseerd in het aanbrengen en verwijderen van dakgrind.

Duurzaamheid

Fihuma onderkent het belang van duurzaam ondernemen. Er wordt gedacht aan het bevorderen van een beter milieu, onder andere door het recyclen van dakgrind en bitumen dakbedekking. Er wordt op een veilige en verantwoorde wijze gewerkt met veelal duurzame materialen. Afvalstoffen worden door Fihuma afgevoerd volgens vastgestelde procedures. Wij proberen hiermee de belasting op het milieu te verminderen. Het verwijderen en afvoeren van overig sloopafval, dakafval of puin gebeurt volgens de vastgestelde regels in de VBA-wetgeving.

Recyclen dakgrind en bitumen daken

We recycelen het door Fihuma verwijderde dakgrind in samenwerking met onze partner de Theo Pouw Groep. Schoongemaakt grind wordt bij ons opgeslagen en hergebruikt.

Samen met Roof2Roof organiseren en faciliteren we de recycling van bitumen daken. Wij willen bijdragen aan het realiseren van een Circulaire Economie door de bitumenketen op daken te sluiten. Roof2Roof gaat voor recycling op het hoogste duurzaamheidsniveau, van dak naar dak. Het recyclaat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen. De Roof2Roof-methode is zonder meer uniek in de wereld door de gebruikte nieuwe technologie en de integrale ketensamenwerking.

Lees meer over de aanpak van Fihuma Isolatie op de website.
Of vraag meer informatie op bij platform2050: >> naar contact